svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Lenčbikses tiem, kas strauji aug

Revidējot savus atgriezumus krājumus, atradu kādu interesantu lietu - daļu no savām džinsa biksēm, kuru nelietoju un biju nolikusi pie saviem krājumiem ar domu - varbūt kādreiz noderēs.
Tā nu radās ideja, ka varētu uzšūt drauga krustdēliņam lenčbikses - viņš šobrīd ļoti strauji aug un drēbes ātri vien kļūst par īsu. Tā nu pārskatīju savus krājumus un piemeklēju pāris rūtainus audumus, kuri arī stāv ar domu - varbūt kādreiz kaut ko no tiem varētu uzšūt. Draugs izvēlējas šo rūtaino vilnas audumu. 
Biksēm izvēlējos parasto bikšu piegrieztni, bet aizmugures daļai pievienoju klapītes sānos (nu tās kuras liek lenčbiksēs, lai var sānos sapogāt. Kabatas detaļas arī piegriezu, lai stilīgāk, bet kabatas nešuvu un arī rāvējslēdzi priekšā nešuvu. 
Kad viss jau bija izgriezts un gatavojos sāk šūt, pienāca draugs un ar rūpju pilnu seju sāka taustīt to audumu un beigās noteica - laikam viņas kodīs un nebūs labi... Tad atcerējos, ka viņš sūdzējas, ka manis šūtas vilnas bikses kož :) 
Nu neko darīt - ņēmu vienu lielo kokvilnas trikotāžas T-kreklu un griezu mīkstu patīkamu oderīti. Un vēl sapratu, ka tomēr labāk vajadzētu gaišās nevis džinsa lences, savādāk nesaplūst kopā augšdaļa ar apakšdaļu
Tagad gan ķēros pie šūšanas. Teikšu jums atklāti, tas bija daudz grūtāk un ilgāk nekā es biju iedomājusies... Ap šīm biksēm darbojos ilgi un pamatīgi - sāku ar oderes daļas biksēm, pēc tam virskārtu, tad sašuvu oderi ar virskārtu sānu maliņās, tajās kur klapītes, pēc tam sašuvu starām oderi un pamataudumu. Tad ar līmaudumu dublēju 4 jostas daļas (2 priekšai un 2 aizmugurei) un abas lences. 
Tad sašuvu un ievēru lences, pēc tam nogriezu īsāku to džinsa augšdaļu un iešuvu priekšēja jostas daļā. Priekšējo jostas daļu piešuvu pie bikšu priekšdaļas. Pēc tam aizmugurējā jostas augšdaļā iestrādāju lences, pa vidu iekšpusē uztaisīju lielo pogcaurumu - lai var savilkt stingrāk vai palaist vaļīgāk mugurpusē, tad iestrādāju plato gumiju un beigās piešuvu klāt pie pašām biksēm. 
Fūūūū... lielākais darbs padarīts....
Tad sašuvu 4 strēmelītes ar pogcaurumiem tajās, kuras paredzētas lai varētu regulēt bikšu garumu, uzrotot bikses un piepogājot sīs stremelītes. 
Uzšuvu pogcaurus jostā un sāniņos. Nu tagad gan viss... atlika tikai piešūt pogas starām un sagatavotās strēmelītes. 
Tā tikai likās, ka nu jau gan tik sīkums palicis - piešūt dekoru un pogas... Pogas piemeklēt bija neiespējamā misija... Vidus daļas pogas piemeklēju ar pirmo reizi, bet uz starām šujamās pāršuvu 3 reizes, kamēr man pašai patika... 
Bet beigās tomēr ir gandarījums par paveikto - lai gan tas bija īsts izaicinājums - pašas radīta piegrieztne, rūtainais audums (kurš visās vīlēs, izņemot jostiņu sakrīt pa rūtiņai, griežot pamatdetaļas un lences speciāli par to piedomāju, bet izgriežot jostu kaut kā ne tā saliku audumu), pilnībā oderētas bikses (ilgi domāju, kā šūt tā, lai nekas nebūtu ar roku jāšuj un izdevās - to var izdarīt, ja pēdējo šuj ciet jostu). 
Tā izskatās no iekšpuses...
Un tā no pareizās puses :) 
Regulējamas trīs dimensijās - lenču garums, vidukļa apkārtmērs, staru garums. 
Man patīk, draugam patīk - cerams arī Ralfiņam patiks un derēs :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru